Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Guest,
Nu uita să deschizi și astăzi Mystery Box.
Completează una dintre cele 3 colecţii si câştigi premiul garantat !

Pssst, you are awesome!
Sign in to follow this  
Azzy

[TUTORIAL] Configurarea routerului TP-LINK

Recommended Posts

 

Astazi vă voi prezenta pas cu pas  cum se configureaza un router TP-LINK. Eu am la indemana un TP-LINK WR740N. setarile si pasii sunt aproape identici la toate routerele wireless de la TP-LINK.

Pasul 1: Pornirea routerului si cablurile!

 a) Aveti un incarcator cu o mufa. Bagati mufa in spatele routerului si bagati-l in priza! Daca pornesc beculetele inseamna ca functioneaza. usor pana aici, nu?

 

b) Dupa cum puteti observa, in spatele routerului dvs sunt niste mufe in care trebuie bagate niste cabluri. Printre acele mufe se poate observa o mufa colorata in albastru. Luati cablul de internet si bagati-l in mufa colorata diferit de celelalte. In cutia cu care a venit router-ul aveti un cablu ca acesta (desigur el are alta culoare, nu neaparat alba). Luati acel cablu si bagati un cap in oricare mufa a routerului, iar celalalt cap in mufa de internet a PC-ului dvs (este o singura mufa in care intra). Pasul acesta il faceti DOAR daca vreti sa aveti internet si pe PC!

Dupa ce ati facut toti pasii bagati routerul in priza (daca nu cumva era deja in priza).

 

Pasul 2: Configurarea routeului - conectarea la internet!

 a) Intrati in orice browser doriti (de preferat Mozilla Firefox) si scrieti in bara de adrese (acolo unde scrieti www.google.ro de exemplu) si scrieti 192.168.1.1 (acest IP difera de la router la router. pentru a vedea ce IP de conectare aveti, uitati-va sub router, trebuie sa fie acolo scris un IP de genul acesta).

O sa va ceara Nume Utilizator si Parola. In amandoua campurile scrieti admin si dati enter. Felicitari, ati intrat in setarile routerului!

 

b) In partea stanga aveti Network. Dati click pe el, apoi click pe WAN. In partea dreapta aveti WAN Connection Type:. Aici setati pe PPPoE/Russia PPPoE.

Urmeaza PPPoE Connection:. Acolo scrieti Username & Password de la internet (chestia asta o gasiti in contractul cu firma de internet).

Dupa ce ati scris numele si parola, faceti setarile exact ca in poza de mai jos si dati Save.    

 

Pasul 3: Configurarea routeului - Setarile de securitate!

 

 a) Tot in setarile routerului aveti in partea stanga WIRELESS. Dati click pe el si intrati la Wireless Settings. In partea dreapta aveti urmatoarele:

- SSID: - Aici puneti ce nume vreti la router. Acest nume (nickname) o sa le apara tuturor celor care au un dispozitiv cu wireless si vrea sa se conecteze la reteaua dvs!

- Region: - Setati Romania.

- Channel: - Setati Auto

- Mode: - 11bgn Mixed

- Channel Width: - Auto

- Max Tx Rate: - Aici setati cea mai mare valoare pe care o are router-ul!

Bifati Enable SSID Broadcast    
 

ATENȚIE!!

- Aici, daca nu vreti sa puneti o parola la router bifati Disable Security. DAR, nu va recomand asta, deoarece va poate face cineva rau! (gen factura mare la internet si toate cele)

-Daca vreti sa puneti o parola la router bifati cum am pus eu, DAR la PSK Passwoard puneti o parola greu de ghicit !! Parola pe care o puneti acum o sa o introduceti in laptop/telefon/tableta/ce vreti voi cand o sa vreti sa va conectati la wireless-ul dvs!

-Am pus ca prefix WINDOWS, dar aceste setari se pot face si pe LINUX si pe MAC!

 

 


image.png.041ba6b5504af73488f70550c58e6a43.png     

                                                             

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

= DeLegendă = Comunitate Multi-Gaming -

A fost înființată la începutul anului 2019. Creată într-un mediu distractiv dar sigur, unde se regăsesc numeroase servere de tipul LAID BACK GAMING, DeLegendă ofera membrilor săi un refugiu pe care să îl numească LOCUL MEU DE RELAXARE. Dacă sunteți în căutarea de a afla mai multe despre comunitatea DeLegendă, vă rugăm, nu ezitați să ne contactați prim mail sau să vă alăturați serverului nostru de TeamSpeak3 și să discutați cu un membru din STAFF pentru o istorie mai aprofundată.

AFILIERE

Dacă sunteți interesați să vă afiliati în comunitatea DeLegendă, vă rugăm să vizitați această pagină pentru a afla mai multe detalii.
Vă mulțumim pentru interesul față de comunitatea DeLegendă. Nu ezitați să vă înscrieți, și să participați la discuții atât pe forum cât și pe serverul nostru de TeamSpeak3. Așteaptăm cu nerăbdare să facem cunoștință!
×
×
  • Create New...