Jump to content
Welcome, Guest
Existing user? Sign In

Sign InSign Up
Guest,
Nu uita să deschizi și astăzi Mystery Box.
Completează una dintre cele 3 colecţii si câştigi premiul garantat !

Pssst, you are awesome!
Sign in to follow this  
Azzy

Calculatorul se mișcă greu?

Recommended Posts

- Atunci când calculatorul se mișcă greu, unul dintre primele lucruri la care oamenii se gândesc este un upgrade. Aceasta, însă, este o soluție prea scumpă pentru majoritatea oamenilor. De cele mai multe ori, problema hardware-ului nu este legată de putere, ci de supraîncărcare. Astfel, dacă vreți ca PC-ul să ruleze la fel de rapid ca înainte, există câteva soluții foarte bune la care puteți apela.    

Desigur, în anumite situații, va fi nevoie de un upgrade al anumitor componente, însă chiar și așa veți consuma mult mai puțini bani decât dacă ați renunța complet la vechiul PC. Iar în cazul în care calculatorul se mișcă greu și niciuna dintre metodele folosite nu v-a ajutat, puteți recurge la aspirator pentru a crește viteza cu care funcționează acesta. 

Pe parcursul mai multor ani, veți ajunge să instalați un număr mare de programe, unele mai puțin folositoare decât altele. Multe dintre acestea vor fi folosite o singură dată, după care probabil veți uita de ele, în cazul în care nu le eliminați imediat. Astfel, dacă veți ajunge în situația neplăcută în care calculatorul se mișcă greu, aceasta se va datora probabil și unor astfel de programe care rulează pe fundal.

Pentru a le elimina pe acestea, va fi nevoie să accesați ”Control Panel” și apoi ”Programs”. Aici va fi nevoie să vă uitați cu grijă peste lista afișată pentru a nu elimina ceva de care veți avea nevoie. În această situație, puteți chiar apela la un program care vă va furniza o listă cu programe pe care nu le utilizați.

 programe din cauza cărora calculatorul se mișcă greu    

Calculatorul se mișcă greu – ai nevoie de mai mult RAM

RAM-ul este folosit de către calculator atunci când rulați programe. Practic, cu cât mai mult RAM, cu atât mai multe programe vor putea rula foarte bine în același timp. Fiecare placă de bază, însă, are un număr limitat de sloturi. În cazul în care aveți sloturi liber, puteți adăuga RAM. Dacă toate sunt ocupare, atunci puteți înlocui modulele existente cu unele mai performante.   

Dezactivează programele care pornesc automat
 

Multe dintre programe, odată instalate, vă vor întreba dacă doriți ca acestea să fie rulate odată cu pornirea sistemului de operare. În cazul în care nu este un software important, este recomandat să nu selectați această opțiune, deoarece un număr prea mare de programe rulate pot duce la situații în care calculatorul se mișcă greu. Pentru a le dezactiva va trebuie să dați click pe Start, iar apoi pe Run.

În acest modul trebuie să tastați ”msconfig”, iar apoi vi se va afișa o casetă care va avea, printre altele, un tab denumit ”Startup”. Aici puteți dezactiva pe rând orice program care nu trebuie rulat la început, sau le puteți dezactiva pe toate deodată.  

calculatorul se mișcă greu startup 1 

 

 


image.png.041ba6b5504af73488f70550c58e6a43.png     

                                                             

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

= DeLegendă = Comunitate Multi-Gaming -

A fost înființată la începutul anului 2019. Creată într-un mediu distractiv dar sigur, unde se regăsesc numeroase servere de tipul LAID BACK GAMING, DeLegendă ofera membrilor săi un refugiu pe care să îl numească LOCUL MEU DE RELAXARE. Dacă sunteți în căutarea de a afla mai multe despre comunitatea DeLegendă, vă rugăm, nu ezitați să ne contactați prim mail sau să vă alăturați serverului nostru de TeamSpeak3 și să discutați cu un membru din STAFF pentru o istorie mai aprofundată.

AFILIERE

Dacă sunteți interesați să vă afiliati în comunitatea DeLegendă, vă rugăm să vizitați această pagină pentru a afla mai multe detalii.
Vă mulțumim pentru interesul față de comunitatea DeLegendă. Nu ezitați să vă înscrieți, și să participați la discuții atât pe forum cât și pe serverul nostru de TeamSpeak3. Așteaptăm cu nerăbdare să facem cunoștință!
×
×
  • Create New...